ב- 2002 שמרו דם טבורי בלידתה של פרנסיס. ארבע שנים מאוחר יותר הוא הציל את חייה.
הילדה בת ה- 4 מניו זילנד החלימה מסרטן קשה במיוחד, נוירובלסטומה בשלב 4, הודות להשתלת הדם הטבורי שנשמר עבורה עם לידתה.
הרופאים כבר הציעו להוריה לקחת את בתם הביתה, למות. אולם הרצון וההחלטיות של הילדה הצעירה מניו זילנד להילחם בסרטן והטיפול הייחודי שעזר לה משמשים עכשיו להצלת חיים אחרים.
בשנת 2007, לא ציפו שפרנסיס אבראול, בת ה-4, תשרוד משלב אגרסיבי ומתקדם של נוירובלסטומה, סרטן הפוגע במערכת העצבים, שתקף אותה. למעשה, הסרטן התפשט בגופה בזמן הרב שחלף עד שאובחן, והרופאים בבית החולים הציעו למשפחתה של פרנסיס לקחת אותה לביתה כדי למות. הסיפור יכול היה להיות עוד מקרה טרגי של ילד שחלה בסרטן, אולם לפרנסיס היה נשק סודי – הדם הטבורי שלה שנשמר בעת לידתה.
הודות להחלטה יוצאת הדופן של הוריה של פרנסיס לשמור את דם חבל הטבור שלה, כאשר נולדה בשנת 2002, פרנסיס, כיום בת 7, חיה היום. דוברת המשפחה, כריסטינה אנדרסן, סיפרה כי למרות שלמשפחתה של פרנסיס אין היסטוריה רפואית של סרטן, הוריה החליטו לעשות שימוש בהליך שנחשב לחדשני באותה בתקופה. ההחלטה לעשות זאת הפכה את פרנסיס לילדה הראשונה מניו זילנד שעשתה שימוש בדם הטבורי שלה, להצלת חייה.
"כבר בתחילת הדרך משפחתה זכרה, כי שמרה את הדם הטבורי של פרנסיס, הליך שהיה מאוד חדשני באותה תקופה. הם מעולם לא ציפו לעשות בו שימוש", סיפרה אנדרסן. "לאחר טיפולי הכימותרפיה, קיבלנו את מנת הדם הטבורי של פרנסיס, ולאחר הפשרת המנה הוכנסה לגופה ע"י עירוי".
ניתן לאסוף את דם חבל הטבור מהתינוק רק בדקות הסמוכות ללידתו. הדם הטבורי עשיר בתאי גזע ומשמש בהצלחה לחיזוק המערכת החיסונית לאחר טיפולים בסרטן, ולשיקום רקמת מוח ותאים אחרים לאחר פציעות. במקרה של פרנסיס, הדם הטבורי הוחדר לגופה כדי לחזק את מערכת החיסון שלה לאחר 6 סבבים של טיפולי כימותרפיה, 8 שעות של ניתוח להוצאת הגידול הסרטני מגופה (באורך של 13 ס"מ) והשתלת מוח עצם.
פרנסיס החלה להרגיש טוב יותר בתוך מספר ימים. הצבע חזר ללחייה והיא החלה לחייך שוב. היא עברה ממצב בו הייתה על סף המוות, לשחרור מבית החולים בפרק זמן של 3 שבועות.
"המצב דומה לצמח שנשתל והושאר לנבול, אך ברגע האחרון אתה נזכר להשקותו במים ואז אתה רואה כיצד הוא חוזר שוב לחיים. היא עשתה מעבר חד מאוד", אמרה אנדרסן. "משפחתה לא ציפתה מעולם לראות את היום הזה".
אמה, ג'ני אבראול, כתבה את הספר "מצילים את פרנסיס – מאבק בסרטן באמצעות אומץ לב ודם טבורי" אודות בתה הצעירה שהתמודדה עם סרטן והחשיבות של שימור הדם הטבורי של ילדך. הספר מתעד את מסעה של המשפחה לצדה של פרנסיס, שחשבה כי מדובר בזיהום, כאשר חלתה בתם לראשונה.
"היא התעייפה מאוד בקלות בטיולים משפחתיים, הייתה הולכת לישון בעצמה בגיל 4, ללא שנתבקשה לעשות כן", שיתפה אנדרסן. "ואז רגליה החלו לכאוב. היא החלה להקיא במפתיע והיו לה שלשולים".
למרות כל מה שעברה, פרנסיס עברה שלב מאוד משמעותי - היא ציינה לאחרונה את יום השנה השלישי החופשי מסרטן. משפחתה המתינה לפני שפרסמה את סיפורה של פרנסיס כדי לוודא שאכן היא החלימה.
"פרנסיס הינה בין הבודדות ששרדו את סוג הסרטן הזה בשלב 4 המתקדם ", סיפרה אנדרסן. "יש כאן מסר של תקווה כנגד כל הסיכויים ויציאה מהמצב".
לכתבה המלאה Why this smiling girl wouldn't be alive without her cord blood
לרכישת הספר (הרווחים יועברו לארגון ללא כוונת רווח העוסק בדם טבורי בניו זילנד)
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |