דם טבורי עצמי לטיפול באוטיזם : סיפורו של בלייק ומשפחתו
כתבה של קריסטין דיקרסון מרשת NBSDFW שפורסמה ב- 26.7.2018 לצפייה בכתבה הקליקו כאן
קריסטין משתפת: "סיפור התקווה ששמענו ריגש אותנו במיוחד, מכיוון שמעורבת בו קולגה שלנו, אמי סילן, אם לשתיים. אמי עובדת מאחורי המצלמה, אך הייתה אמיצה מספיק כדי להתייצב לפניה על מנת לסייע למשפחות עם סיפור דומה."
בחצר האחורית של משפחת סילן בלייק בן החמש ואחותו הקטנה אלואיז משחקים ונהנים כמו כל זוג אחים.
אמי, אמם של בלייק ואלואיז, מספרת: "הם משחקים, צוחקים ומתבדחים, הם חברים הכי טובים ואויבים הכי גדולים בו זמנית. לפני כשנה ראינו מצב שונה לחלוטין. בלייק ואלואיז לא שיחקו ביחד. בלייק רצה לשחק, אך לא ידע איך עושים את זה."
מאז הלידה היה בלייק ילד שונה. מאוחר יותר איחר בהתפתחות המוטורית וברכישת הדיבור, סבל מתנועות תבניתיות והתנהגות חזרתית על פעולות. החלק הקשה ביותר היה התפרצויות הזעם שלו.
אמי משתפת: "אוטיזם השתלט על 85% מהיום שלנו, וזה כמעט משתק אותך ."
קצת לפני יום הולדתו השלישי של בלייק הוא אובחן ב- ASD (תסמונת הספקטרום האוטיסטי). הוריו מספרים: "זה דבר מפחיד מאוד לשמוע. הפחדים הכי גרועים צפים בראש: האם הוא אף פעם לא יעבוד? האם אף פעם לא תהיה לו חברה והוא לא יתחתן?"
שישה שבועות אחרי קבלת הדיאגנוזה גילתה משפחת סילן שאוניברסיטת דיוק עורכת ניסוי שנועד לסייע לילדים אוטיסטים. ד"ר ג'ואן קורצברג שמובילה את המחקר נשמעת אופטימית:
"בהתבסס על השלבים הראשונים שלו שכבר הסתיימו, טיפול באמצעות תאים (cell therapy) יחולל שינוי משמעותי בתחום האוטיזם. "
בלייק נרשם למחקר ונבחר להשתתף בו. במהלך שני הביקורים בדיוק, הוא קיבל עירוי לווריד שהכיל את תאי הדם הטבורי שלו שנאספו ונשמרו אחרי לידתו, או לחילופין תאים של ילד אחר / פלסבו. מדובר במחקר עיוור, כך שההורים לא יודעים מה ילדם מקבל.
ארבעה חודשים אחרי הטיפול הראשון שקיבל בלייק באונ' דיוק, אמי ופיט שמו לב לשינוי שחל בו. הם מספרים שבלייק התחיל לנהל שיחות והפך להיות הרבה יותר חברותי. עדיין קשה לו והוא ללא ספק עדיין נמצא על הספקטרום, אבל התנהגויות בלתי רצויות שאופייניות לילדי הספקטרום פחתו.
תוצאות השלב השני של המחקר ינותחו לקראת הסתיו הבא, אך השלב הראשון של המחקר שהושלם הניב תוצאות מבטיחות עבור ילדים אוטיסטים שהשתתפו בו. ד"ר קורצברג מספרת:
"מצאנו שמצבם של כ-70% מהילדים האוטיסטים שקיבלו את עירוי הדם הטבורי העצמי השתפר. "
אם גם השלב השני של המחקר יראה שדם טבורי מועיל בהקלת סימפטומים של אוטיזם, אוניברסיטת דיוק תפעל מול FDA על מנת לזרז את מתן הטיפול הזה לכל הילדים המצויים על הספקטרום האוטיסטי.
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |