פעוטה מסוגלת לדבר הודות לטיפול בדם טבורי עצמי
איזבלה היא פעוטה בת שלוש וחצי שנים, אולם רק לפני מספר שבועות היא קראה לראשונה בשמו של אחיה. אחיה הגדול, מתיו, בן 15, אובחן בילדותו כסובל מאותה תסמונת שהיא סובלת: CAS - Childhood Apraxia Syndrome, שהינה הפרעה מוטורית בדיבור. התסמונת גורמת לקשיים בהגיית צלילים, הברות ומילים, מכיוון שלמוח יש בעיה בתכנון הזזת חלקי הגוף שיוצרים דיבור - כגון השפתיים, הלסת והלשון.
הוריה של איזבלה, סטיבן ורוזה, הינם בעלי עסק קטן, בקווינס ניו יורק, של טכנולוגיית למידה לילדים בשם iplaytek . לפני שאיזבלה נולדה, הם חשבו על האפשרות של שימור תאי גזע, במחשבה שהיא עשויה להועיל לבנם. "גילינו שכמות הדם הטבורי הנאספת מספיקה בקושי לילד צעיר", סיפר סטיבן בארני.
בסופו של דבר, הם החליטו לשמור את הדם הטבורי של איזבלה בבנק דם טבורי פרטי, Americord Registry. "חקרנו את עירויי הדם הטבורי הנעשים באוניברסיטת דיוק לטיפול באפרקסיה, ויש להם מספר הצלחות. היו לנו היסוסים בהתחלה, אולם אינך יכול לדעת מה העתיד צופן".
משפחת בארני נסעה לאוניברסיטת דיוק, אליה המעבדה המסונפת של אמריקורד, ,Cook General Biotechnology, שלחה את תאי הגזע של איזבלה במיכל חנקן נוזלי. המיכלים נשמרים בטמפרטורה של מתחת ל- 190- מעלות צלסיוס, כך שהתאים בפנים נשארים קפואים במהלך מסעם מהמעבדה למרכז הטיפולי.
"ההליך ארך פחות מעשר דקות", סיפר בארני. "מרגע שהעירוי הסתיים, איזבלה המשיכה לקבל נוזלים למשך מספר שעות. ואז אנו רק קיווינו לטוב ביותר". לאחר מספר ימים איזבלה חזרה לביתה שבקווינס, ניו יורק.
תוך שלושה שבועות מקבלת הטיפול כושר הדיבור שלה השתפר באופן ניכר. "היא לא יכלה מעולם לומר את שמו של אחיה, מתיו", סיפר בארני. "היא ניסתה אולם מעולם לא הצלחנו להבין. כל אות הייתה קשה בשבילה. כעת, היא יכולה לומר את שמו בקלות! היא אפילו אמרה ביום אחד – אני רוצה להישאר בבית עם מתיו!".
כושר הדיבור של איזבלה ממשיך להשתפר עם כל שבוע שחולף, מביא לידי שימוש יומי גבוה יותר במילים וליכולת שלה, לבסוף, להיות מובנת. "הבת שלי הייתה מדברת מילה או שתיים ליום לפני הטיפול", שיתף בארני. "היא הייתה משתגעת, משום שלא הצלחנו להבין אותה. כעת היא מסוגלת לומר מילים חדשות ולחזור על המילים שלנו. היא מסוגלת לספור עד עשר! היא תמיד הייתה פיקחית, היה זה רק חוסר הדיבור שעיכב אותה".
שימור דם טבורי משמעותו שימור תאי גזע מדם חבל הטבור, אשר להם התאמה גנטית לילד. הורים יכולים לבחור, האם לשמור בבנק דם ציבורי או פרטי.
בשימור ציבורי בדרך כלל מדובר בתרומה, מכיוון שתאי הגזע נכנסים למאגר באופן אנונימי בהתבסס על מרקרים גנטיים וזמינים לכל אחד שיהיה זקוק להשתלה.
שימור דם טבורי פרטי משמעותו שימור תאי גזע לשימושה הבלעדי של המשפחה.
סטיבן ורוזה שמרו את תאי הגזע של איזבלה מיד לאחר הלידה והעבירו אותם לאמריקורד, בנק דם טבורי פרטי, לשימושה הבלעדי בעתיד. כך, כאשר הם החליטו לטפל באיזבלה
בעזרת עירוי דם טבורי, חברת אמריקורד שלחה את תאי הגזע למרכז בו תעבור את הטיפול, ללא עלות.
"שימור דם טבורי מספק שקט נפשי", קובע בארני. "זה כמו לקנות כרטיס זוכה בלוטו שאתה מקווה שלעולם לא תצטרך לפדות. אולם, אם לא היינו שומרים את תאי הגזע של המלאך שלנו, שום דבר מכך לא היה אפשרי".
לכתבה המלאה הקליקו כאן »
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |