השתלת דם טבורי עצמי מוצלחת לטיפול באנמיה אפלסטית
המטו-אונקולוג ד"ר גולמרזה באהוש מסר לכתבים, כי השתלת דם טבורי עצמי בילדים לטיפול באנמיה אפלסטית נערכה רק פעם אחת בעולם. "אנמיה אפלסטית הינה כשל במוח העצם שבו לא מיוצרים מספיק תאי דם. באנמיה רגילה, מספר תאי הדם האדומים נמוך יותר מהרמה הנורמלית. באנמיה אפלסטית, לעומת זאת, מספר תאי הדם הלבנים ומספר הטסיות גם הם נמוכים", הוא הסביר. "בהשתלה אוטולוגית משתמשים בתאי גזע יוצרי מערכת הדם של החולה עצמו. השתלת דם טבורי בקאריין, ילד בן 6 נחשבה לפלא ולהצלחה גדולה בטיפול במחלה באמצעות שימוש בתאי גזע של חבל הטבור", ציין ד"ר באהוש.
"לאחר חיפוש כושל למציאת תורם מתאים, גילינו שדם חבל הטבור של קאריין נשמר בבנק דם Royan Institute, אשר בטהרן, איראן, לפני 6 שנים עם הולדתו. היה זה אור בחשיכה", הוא אמר. "דאגה שכיחה בכל הליך של השתלה היא דחיית השתל, אולם מאחר ובמקרה של קאריין היה מדובר בהשתלה עצמית, המחסום הפוטנציאלי הזה נשלל באופן אוטומטי", ד"ר באהוש הסביר.
"אונקולוגים אחרים האמינו שהסבירות להצלחה היא נמוכה מאוד וכי ההליך עצמו בלתי אפשרי. מכל מקום, לאחר 6 חודשים, הליך ההשתלה עבר בהצלחה, וסיפק לנו תקווה רבה על ההצלחה הכללית של ההשתלה שבעבר נחשבה לחסרת תקווה", הוסיף ד"ר באהוש. "קאריין הופנה על ידי הרופא שטיפל בו לבית חולים באבחנה של אנמיה אפלסטית חמורה עם כשל בתפקוד מוח העצם. הטיפול המקובל במצב זה הוא השתלת מח עצם, כלומר שימוש במוח עצם מתורם בעל התאמה גנטית, בדר"כ קרוב משפחה כגון אח או אחות וההשתלה נקראת אלוגנאית", הסביר האונקולוג.
"שלושה שבועות לאחר ההשתלה, רמת טסיות הדם עלתה לרמה הנורמלית. מדובר בגורם מכריע בכל השתלת דם טבורי. לאחר חודש מהטיפול תוצאות הבדיקות היו תקינות", ד"ר באהוש שמח לבשר.
לכתבה המלאה »
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |