תאי גזע מדם טבורי הצילו בת שנתיים שטבעה בבריכה
דר' ויין פרנקו מאמין כי תאי גזע שיאספו מדם טבורי ואף מניצני שיניים יוכלו לשפר את איכות החיים של ילדים ומבוגרים הסובלים מפגיעות מוח שונות
דר' פרנקו וחברת Cord Blood Registry, הפועלת ברישיון של New Heart Foundation's, פרסמו לאחרונה תוצאות מעודדות שהתקבלו בטיפול ניסיוני שעשה שימוש בתאי גזע מדם טבורי של החולה עצמה לאחר תאונת טביעה שהשאירה אותה עם נזק מוחי בינוני עד קשה.
ספארו מוריס בת השנתיים טבעה בבריכת השחייה המשפחתית וכתוצאה מכך סבלה מחוסר חמצן למשך כ- 45 דקות ועברה שני מקרים של דום לב. הרופאים לא ציפו שהיא תחייה. אולם, היא שרדה את הטביעה, אך נשארה עם נזק מוחי משמעותי. היא הייתה פעוטה יפיפייה בת שנתיים שתפקדה ברמה של תינוקת בת 3 חודשים בלבד.
למרבה המזל, הוריה שמרו את תאי הגזע מהדם הטבורי שלה. שנה לאחר התאונה, הוריה הוזמנו לפגישה ע"י בנק הדם הטבורי, Cord Blood Registry, וסופר להם על הטיפול הניסיוני שהם מעורבים בו בשיתוף אוניברסיטת דיוק. ספארו הקטנה פנתה לאוניברסיטת דיוק ושם טופלה בעזרת עירוי של תאי גזע מהדם הטבורי שלה. בתוך יממה הוריה דווחו על שיפור משמעותי במצבה. הוריה מספרים כי מאז הטיפול בתאי הגזע מצבה ממשיך להשתפר.
New Heart Foundation וחברת Cord Blood Registry נמצאים בהליכי רישום פטנט לטיפול בשבץ, שיתוק מוחין, נזקים למוח הנגרמים מרמת חמצן נמוכה ופגיעות שונות במוח. Cord Blood Registry טיפלה בהצלחה בשיתוק מוחין וכעת עוסקת בגיוס חולים שישתתפו במחקר לטיפול בשבץ, נזקים למוח הנגרמים מרמת חמצן נמוכה ופגיעות נוספות במוח.
למרבה הצער, חולים רבים סובלים ממצבים אלו, ומספר הטיפולים הזמינים למצבים אלו מועט. על פי הנתונים הסטטיסטיים מארה"ב מצבים אלו כוללים: שבץ- 6 מיליון חולים, פגיעות מוחיות- 1.7 מיליון ושיתוק מוחין- 1 מיליון. דר' פרנקו היה נחוש להציע את יתרונות תאי הגזע מהדם הטבורי לכל החולים עם נזקים מוחיים ומחלות נוירולוגיות קשות אך אינו יכול לעשות זאת מכיוון שרוב ההורים לא שמרו את הדם הטבורי של ילדיהם.
תאי גזע משיני חלב שנשרו ומשיני בינה נשמרים בבנק מיוחד אך בדר"כ הם מאיכות ירודה יותר. דר' פרנקו עובד כיום עם רופא שיניים, דר' איירה ל. שפירא , נשיא חברת Dato-Tech ובעל שיטה ומכשור רשום בפטנט לאיסוף תאי גזע מעקירות שיני בינה. חזונו של דר' שפירא היה לאסוף ולשמור את תאי הגזע מניצני השיניים המתפתחות. הדבר יכול להתאים יותר לטיפול בפגיעות נוירולוגיות מכיוון שהן מתפתחים מהרכס העצבי (neural crest). הקונספט של דר' שפירא פורסם בגיליון יולי 2010 של כתב העת Journal of the American Dental Association.
דר' ויין פרנקו מחשיב תאים אלו כתשובה לתפילותיו. כעת הוא יוכל לעזור למספר רב יותר של חולים. דר' שפירא מאמין כי הזמן הטוב ביותר לאסוף תאים הוא בגיל 8-10 שנים בהם הפעולה יכולה להיעשות בהליך עם פולשנות מינימאלית תוך מספר דקות.
דר' פרנקו התקדם שלב נוסף. בשימוש בטכנולוגיה הפשוטה של דר' שפירא ניתן לאסוף תאי גזע כמעט בכל זמן עד גיל 10 שנים משיניים מתפתחות אחרות תוך אי נוחות מועטה בלבד. הדבר עלול לגרום לאיבוד שן אולם לדבריו זהו מחיר קטן שבעזרתו ניתן לשפר באופן ניכר פגיעות מוחיות, שיתוק מוחין ומצבים קשים אחרים. דר' פרנקו קורא לכך "ההזדמנות השנייה" ומקווה שע"י שיתוף הפעולה שלו עם דר' שפירא ניתן יהיה ליצור פארדיגמה חדשה.
הרופאים מחפשים כיום אחר יצרן למכשור שאוסף ומאחסן את תאי הגזע עבור מתקן עיבוד ושימור. דר' פרנקו יצר קשר עם Cord Blood Registry ומתקני אחסון נוספים. חולים עם בעיות קשות יוכלו לפנות לעיבוד התאים ולעירוי ישיר שלהם.
לכתבה המלאה שפורסמה באתר www.pr-usa.net
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |