concept-pic-science

שיתוף פעולה בין מרכז "נישי אין", מכון מחקר הודו- יפני ואוניברסיטת יאמנשי ביפן לפתיחת תוכנית הכשרה למחקר יישומי בתאי גזע.


התכנית תכלול מדענים, סטודנטים לרפואה ורופאים משני המרכזים, אמר סמואל אברהם, מנכ"ל מכון "נישי אין".

בתחילה ההכשרה תהיה כקורס בחירה אולם בהמשך תהווה חלק מתוכנית לימוד מוסמכת המקנה ניקוד אקדמי.
בתכנית יירכש ניסיון מעשי בתרביות תאי גזע והנדסת רקמות בין יתר נושאי הלימוד.
בהקשר לנושא זה, שבעה סטודנטים מהאוניברסיטה הגיעו לשנחאי לבקר במכון "נישי אין" וכן במוסדות אחרים העוסקים בתחום זה.

"רפואה רגנרטיבית הינה טיפול במחלות אשר נגרמו כתוצאה מנזק שעברו תאים", אומר דר' אברהם. הטיפול כולל שימוש בתאי גזע לעזרה במצבים כגון פגיעות בעמוד שדרה, שחמת הכבד או בעיות במפרקים שנגרמו מפציעות ספורט. לדוגמה, ניתן לערוך מיצוי של תאי גזע ממוח העצם ולהזריק לכבד הפגוע על מנת לתקנו.

למכון "נישי אין" יש את הכישורים המחקריים הדרושים לחקר הרפואה הרגנרטיבית אולם חסרה לו הטכנולוגיה הדרושה לבידוד וריבוי תאי הגזע. שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת יאמנשי תספק את הטכנולוגיה הדרושה, אשר בשילוב עם המחקר ההודי תסלול את הדרך לטיפולים אלו, אמר דר' אברהם.

המרכז עושה שימוש בתאי גזע שמקורם דם טבורי, מוח עצם או איברים בוגרים אשר בשימוש בהם אין לבטים אתיים.

חבר אחד ממשלחת הסטודנטים אמר כי לאחר לימוד הטיפול והטכנולוגיה הזמינה בהודו, הקבוצה תפיץ את המסר של הזמינות של הרפואה הרגנרטיבית בקרב חברי קבוצתם ביפן.

ס.ר. סברמאניאן, מנתח כלי דם ויו"ר הוועדה האתית של המרכז לרפואה רגנרטיבית "נישי אין", אומר שלאחר גיל 40 גוף האדם מאבד מיכולת ההתחדשות שלו. עם יותר תאונות דרכים בימינו, פציעות כגון נזקים לעמוד השדרה נעשות יותר שכיחות. לעיתים כאשר האדם הנפצע הוא המפרנס, כל המשפחה סובלת. במקרים אלו, טיפול בתאי גזע יכול לעזור.

לידיעה המלאה


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton