concept-pic-science

רופאים מתוכנית השתלות מוח העצם במרכז הרפואי של אוניברסיטת קליפורניה ביצעו השתלת מוח עצם נדירה שיכולה להיות בעלת השפעה רבה עבור חולים ב- Myasthenia gravis

Myasthenia gravis היא אחת המחלות האוטואימוניות הנדירות בהן מערכת החיסון של החולה רואה בעצמה גוף זר ותוקפת את עצמה. מערכת החיסון של החולה פוגעת במעבר התקין של מסרים עצביים לשרירים וע"י כך לא מאפשרת לשרירים להתכווץ. בנוסף, כאשר מסרים עצביים אינם עוברים באורח תקין, השרירים האחראים על הנשימה אינם יכולים לפעול.

נתונים מאגודת ה- Myasthenia gravis של אמריקה מצביעים על כך שרק 20 מכל 100 אלף אמריקאים אובחנו כסובלים מהמחלה, אולם הם סוברים כי המחלה אינה מאובחנת כראוי וכי ישנם חולים רבים שאינם מודעים לכך שהם סובלים מהמחלה.

הטיפול החדש כולל הרס של תאי הגזע של החולה ע"י כימותרפיה, ולאחר מכן מושתלים בחולה תאי גזע חדשים. התאים החדשים מייצרים מוח עצם חדש ובכך מחדשים את הזיהוי הנכון עבור מערכת החיסון, הכוללת עתה תאים שאינם תוקפים את הגוף.

החולה שעבר את הטיפול, שהיה בסה"כ הפעם הרביעית שהטיפול בוצע, הוא מרטין גלייזר, רופא במקצועו. הוא קיבל טיפולי סינון פלסמה הדומים לטיפולי דיאליזה שעוברים חולים הסובלים מכשל של הכליות. הטיפול יכול לעזור לחולים לתקופה קצרה בלבד.

כדי להכין אותו להשתלה, היה צורך להרוס את מוח העצם שלו. הרופאים נאלצו להרוס את תאי ה- T בגופו. הטיפול מתבסס על ההנחה כי אם תאי ה- T יהרסו לפני ההשתלה, התאים החדשים שייווצרו לא יקבלו מהגוף את הפקודה לתקוף את מערכת העצבים. הם בונים את מוח העצם החדש ומחדשים את מערכת העצבים.

במסגרת הטיפול נלקחו מגופו של החולה 16 מיליון תאים שעברו תהליך טיהור שבסופו התקבלו 8 מיליון תאים נקיים. כאשר התאים בשלב מוקדם זה של התפתחותם ישנו סיכוי גדול שיצליחו להתפתח לתאי דם בריאים.

לאחר הטיפול יש צורך לקחת אנטיביוטיקה כדי למנוע זיהום. על החולה להימנע מחשיפה לקהל הרחב ולהקפיד על דיאטה קפדנית על להשתקמות של מערכת החיסון. תהליך השיקום יקח כשלושה חודשים.

הרופאים מאמינים כי בעקבות הטיפול התרחשה גם התחדשות של רקמה. לד"ר גלייזר לא הייתה תחושה בכפות רגליו לפני הטיפול, ועכשיו התחושה התחדשה.

לידיעה המלאה
שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton