concept-pic-fqa

שאלה: מדוע חלק מהרופאים אינם ממליצים על שימור דם טבורי בבנק פרטי? מה השיקולים שלהם בעד ונגד דם טבורי?

תשובה:

בעבר הלא רחוק שימש דם טבורי בעיקר כתחליף להשתלת מח עצם במחלות ממאירות של מערכת הדם. חלק ניכר מדיון "דם טבורי בעד ונגד" נסוב אז סביב שאלת השימוש במנה לתינוק עצמו. הטענה הייתה שאם התינוק פיתח מחלה ממאירה עד גיל 5, לא ייעשה שימוש במנת הדם הטבורי שנשמרה בלידתו - טענה נכונה בחלקה, לפירוט נוסף הקליק/י כאן>> .

היום המצב הוא שונה לחלוטין.

ההתפתחויות המסעירות ביותר בתחום הדם הטבורי בשנים האחרונות הן בתחום רפואה רגנרטיבית (משקמת) מותאמת אישית.

כשתאי גזע מדם טבורי עצמי מוחזרים לגוף הילד, הם יודיעם לתקשר אתו ולסייע בלקויות כמו אוטיזם, ספקטרום אוטיסטי, שיתוק מוחין (CP) ועוד*. אלה לקויות שאין להן מענה ברפואה, והדם הטבורי הוא התקווה היחידה של הילדים האלה. נכון להיום, רק ילדים שהדם הטבורי שלהם נשמר בבנק משפחתי יכולים לקבל את הטיפולים החדשניים. דם טבורי / מח עצם של תורם לא יוכל לסייע במקרים אלה.

לא כל הרופאים מעודכנים בהתפתחויות האחרונות. לרוב ניגשת האישה בהריון לשוחח עם רופא הנשים שלה. התפתחויות אחרונות ברפואה רגנרטיבית מותאמת אישית אינם נמצאים, כמובן, בתחום התמחותו.

דבר חשוב נוסף: בישראל נחקק בשנת 2007 חוק הדם הטבורי, עובדה המצביעה על כך שהמדינה רואה צורך וחשיבות עצומים בשימור הדם הטבורי. גם קופות חולים נותנות היום החזרים כספיים ללקוחות במטרה לעודד אותם לשמור דם טבורי.

חשוב לזכור: בסופו של דבר אתם, ההורים, מקבלים בזמן הלידה החלטה שעשויה להשפיע על חיי הילד שלכם, של אחיו או אפילו שלכם. עליכם לחשוב על השיקולים בעד ונגד דם טבורי. שימור הדם הטבורי בבנק משפחתי מתבצע בתקווה לא להזדקק לו אף פעם, אבל אם חלילה תהיה במשפחה מחלה קשה ולא נשמרה מנת דם טבורי בלידה, לא תהיה אפשרות להחזיר את הגלגל אחורה והמלצה של הרופא לא לשמור לא תסייע אז.

לקריאה נוספת על שיקולים בעד ונגד דם טבורי:
רשימת מחלות המטופלות באמצעות דם טבורי
השתלות ממנות שנשמרו בטבורית ובמבנקי דם טבורי פרטיים בארה"ב
טיפולים בדם טבורי עצמי: מחקרים קליניים
פרופ' תורן מדבר על השתלות דם טבורי במרכז הרפואי שיבא תל השומר



חזרה לשאלות

 


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton